Every end is a beginning

Sitter nu och väntar på att fisken ska komma hem. Han började i vanlig tid och jag börjar 12.20, så vi har knappt setts idag. MEn han skulle komma och hämta mej nån gång, hoppas han minns! Haha.

Hur som helst: den belgiska filmen Ben X. Har sett den en gång på bio med klassen, och häromdan en gång till, this time med Sebbfish efter att ha lånat filmen av Bodil.


IMDB säger:
Ben is different. His life is a universe to itself, where he plays his favorite on line computer game Archlord avidly, trying hard to train himself for the real world he lives in. The harsh world of a technical school is for him a daily kind of hell. As the horror of being a daily subject to bullying grows, Ben devises a plan. Then Scarlite comes into his life, the girl he has met in his on-line game. That wasn't part of the plan.

Ben är autistisk. Tillsammans med Scarlite planerar han i detalj The End Game. Ettordsplanen. Mordet på sig själv... Every end is a beginning.

En väldigt annorlunda film, och förmodligen en av de bästa jag sett. Den har två major turnpoints, och liksom det är så bra gjort att det är helt omöjligt att see them coming. Man sitter helt starstruck och ba omg. Hlea filmen är helt sjukt fint gjord, filmat lite som ett dataspel ibland varvat med scener från Archlord eller intervjuer med Bens föräldrar och lärare. Och skådespelarna är vansinnigt bra, jag kan inte se någonting som verkar fejkat, ansträngt eller överdrivet. Greg Timmermans, som spelar Ben, gör ett så sjukt bra jobb, för att spela autist är nog en av de svåraste rollerna jag kan komma på. Men det ser helt naturligt ut. Om du någonsin får chansen att se den här filmen, ta den. För det är en film jag tycker alla borde se, den tar upp mycket viktiga saker, och har ett viktigt budskap.
Welcome to the Blablahospital.

Patient's name:
I'm mentally hysteric

Letters can be sent to:

Your home (page) address:

Describe your symptoms here:

Trackback
RSS 2.0