snurrigt


Hahah, jag sitter och ritar, och idag innefattar det bland annat korkskruvslockar. Något som jag aldrig seriöst försökt rita på datorn förut. Brukar bara göra långa spiraler när jag ritar dom för hand (LOL) men det skulle inte passa den här bilden så nu har jag typ gått crazy på att göra dom snygga. När jag började var jag helt clueless och hade nästan ångest för att det skulle bli så mycket pilljobb men det var faktiskt rätt avslappnande när man kom in i det... Fast nu är jag ändå jävligt lättad att jag bara har en kvar, ehe. Det känns fint att jag för första gången på länge typ bara sprutar ur mig skisser och till och med tar en del av dem förbi skiss-stadiumet och gör nåt av dem.

Och just det här blev jag motiverad att göra eftersom Johan för ett tag sen demand:ade att jag skulle lägga upp mina OC:s och deras historier på deviantART, så nu håller jag på och kämpar ihop en bild på dom allihopa. De är många. 12 stycken, plus en massa halvutvecklade jag har i huvudet. Men jag ska rita upp de 12 'riktiga' och skriva nåt litet om dem... Så mycket jobb! TT_____TT Men det är mest roligt, så tack för inspirationen Johan!

whoopie-whoop

Tjoho. Vaknade och mådde illa och hade fett ont i hela mellangärdet eller vad det är så jag gick och la mig igen när jag ätit frukost. Sen vaknade jag halv 1. Känner att det här blir en väldigt produktiv dag. Särskilt som jag redan sovit bort halva. Men jag har kollat lite i kanji-boken i alla fall. Sen ska jag rita lite. Kanske kolla på Kick-Ass.


Anberlin



FIREFLY


Jag vet någon som måste se klart den här serien någon gång snarast. Får väl försöka lura in mig hos Lukas någon helg eller något känner jag. Fireflyabstinensen börjar bli svår att leva med.

Det här är för övrigt listan jag började på för ett tag sedan:
  • Rita lite eget stuff som inte hör till skolan eller jobbet....
  • Se klart Darker Than Black
  • Läs klart Scott Pilgrim vs The World
  • Se Scott Pilgrim vs The World filmen
  • Se Cowboy Bebop (serien)
  • Se The Fantastic Mr Fox
  • Läs Sandman-volymen jag har hemma men inte ens börjat på än
  • Läs klart The Asylum For Wayward Victorian Girls
  • Läs klart The Zombie Survival Guide
  • Läs Den Mörka Materian-böckerna
  • Se klart Firefly
  • Se Kick-Ass
  • Se Vampires Suck
  • Kolla på en jävla massa Disney-filmer
  • Läs (köp) de andra Mumin-seriealbumen
Kan stryka över några saker... och lägga till andra. Det här är ett evighetsprojekt känner jag.

SHERLOCK

Instant new favourite show. Jag är helsåld. Efter 5 minuter med Benedict Cumberbatch's Sherlock Holmes i rutan och ville jag skrika och gråta och slita mitt hår över hur fantastiskt jävla underbart episk den här serien är. Seriöst. Jag kommer aldrig kunna sova igen. Och jag kommer aldrig kunna bli lycklig igen eftersom jag aldrig kommer kunna nöja mig med någon annan man än Cumbetbatch/Holmes. Oh, grymma värld. Hur kan jag ens leva.

HURRICANE


Kan ju inte annat än att erkänna att det här uppskattar jag. Sjukt snygg video. Älskar att den är sp surrealistisk, älskar actionen och hur den är filmad. Att det är massa fetish-stuff i den gör den bara ännu mer spejsad. Och Jared är ju bara helt sjukt snygg. Gah. Blir nästan andlös av honom i den här videon.

hard work work work (update)


Hahahahhahahah mina skisser är så jävla br00tal. Liksom, sudd, vad är det? Jag gör tusen linjer ovanpå varandra istället, det blir skitbra! Eller vänta nu... och scanna är ju alldeles för jobbigt, jag menar scannern står ju på övervåningen och jag är på undervåningen. Fett omständigt när det finns en kamera right here. I alla fall. Nu är jag lite sneaky och lägger upp en sneak-peek på en kommande S.N.U.S-illustration. Som tur är är det här bara skissen, den färdiga produkten är liiiite prydligare. (Jag är btw smärtsamt medveten om att killen längst till höger ser helt mongolid ut. Det är mer eller mindre fixat på den färdiga bilden)

Jag har faktiskt varit ganska duktig, i torsdags gjorde jag klart första utkastet på min projektrapport, igår mailade jag in mitt diktaturlandarbete och nu är den här illustrationen klar. Har dock fortfarande kvar att skriva en notis till tidningen och lite fotogrejer till skolan.

Och så ska jag försöka färga lite kläder. Tjo! [Update: måste skjuta upp färgningen, men fotogrejen klar och jag hann köra bil också. Och det bästa av allt! Jag har fortfarande tid över. För jag tänker inte låtsas om rapporten som skulle in för flera månader sedan. Jag tänker kolla på videos med Jared Leto för jag insåg nyligen hur snygg han är i blont hår. Och så tänker jag rita lite. Puss på det, jag är glad.]

blondiner


MUSIK

Och för övrigt upptäckte jag Anberlin igår och jag kan inte FATTA att jag inte hört dom förut, för jävlar i min lilla låda vad bra de är! Verkligen löjligt bra. (Reclusion, The Unwinding Cable Car, Pray Tell)

Kan passa på att tipsa om lite annat när jag ändå håller på:
Asking Alexandria (The Final Episode (Let's Change The Channel), Hiatus)
The Automatic (Steve McQueen, Monster)
Abingdon Boys School (Howling, Desert Rose)
Thursday (Love Has Led Us Astray, Jet Black New Year, The Other Side Of The Crash)
Voltaire (The Beast Of Pirate's Bay, When You’re Evil, Death Death etc)

omg

Såg nån jävla avm på tumblr och fy satan vad taggad jag blev på disneyfilmer!!!!!!!!!!11!1ett. Typ, Tarzan, Skattkammarplaneten, Den Lilla Sjöjungfrun, Aladdin, Mulan.... Måste tvinga någon att kolla på dom med mig snarast... Snarast som i så snart som möjlig men inte idag för jag har fett mycket att göra DDDDDDDDDDD:

We all carry these things inside that no one else can see. They hold us down like anchors, they drown us out at sea.


det finns inga ord

För hur glad jag blev när jag såg den här videon. Jag såg Zombie Boy första gången på BME för många år sedan och han har dykt upp lite här och där sedan dess. Och han verkar som en jävligt soft människa. Men det finns många som skrivit sig gråhåriga över hur korkat osv det är att göra det han gjort, nämligen tatuerat hela sig själv för att påminna om ett levande skelett. Och visst kan jag förstå dem till viss del, men det är hans eget beslut och han trivs upenbarligen med det. Jag tycker han är jävligt cool som genomgått hela den här transformeringen, det krävs liksom en hel del balls. I alla fall, alla som tror att man inte kan åstadkomma någonting med tatueringar och att de bara är ett hinder borde se den här videon. För kolla det här:

This week Zombie Boy’s been thrust into the media spotlight thanks to Nicola Formichetti, stylist to Lady Gaga and Thierry Mulger’s new creative director.

This week, Nicola Formichetti was in Montreal photographing a young man named Rick Genest, whom he found on Facebook and is known as Rico. Mr. Genest had his body tattooed to resemble a skeleton, with blackened eye sockets and ghoulishly large dentiture on his lips. “Rico is my muse,” Mr. Formichetti, who styles Lady Gaga, wrote in an e-mail.

Of course, with Mulger introducing a new clothing line, and Gaga about to release a new album, the time was right for Formichetti to unleash his muse upon the world via this video that Lady Gaga released yesterday.



Familjen

Jag tänkte presentera familjen som Shappo, goth-cirkus-direktör-kaninen, nu joinat. Från uppe till vänster till nere till höger: Ninen, Sora, Lars, Edgar, Shappo, Hello Kitty och Hajis. Jag är medveten om att det första och det sista namnet båda avsaknar viss kreativitet, men de bara heter så, klaga inte haha. Det här är i alla fall familjen. Familjen med stort F. Typ.



Ninen och jag går en lång väg tillbaka, den fick jag när jag döptes. Ninen har alltid hetat Ninen. Sora köpte jag strax efter jag träffat Sebastian och jag tycker den påminner om honom (do not judge me) eftersom båda har stora tokblå ögon. Sora är japanska för himmel och det heter han eftersom himlen är blå. Logiken är obestridlig. Lars fick jag förra året av en kompis som heter Lars i mellannamn. Jag döpte björnen till Lars för det gör mig full i skratt eftersom jag tycker det är bland de fulaste namnen som finns och ungeför så icke-isbjörnigt ett namn kan vara. Edgar köpte jag i december och vi är oskiljaktiga sedan dess. Han är en väska som rymmer allt det nödvändigaste. Hans ansiktsuttryck och det faktum att han är en svart katt ledde till att han fick sitt namn efter Edgar Allan Poe. Shappo köpte jag som sagt i fredags men jag har velat ha honom (henne?) hur länge som helst. Han är en San-X karaktär och hade redan ett namn så jag tyckte det var onödigt att hitta på ett nytt. Hello Kitty fick jag i julklapp av Sebastian och det vore absurt att döpa om henne. Hajis köpte jag i somras på ICA för hajar äger. Hon hade en hajbebis på magen, men den fick Sebastian. Han döpte den till Sten... och plötsligt verkar mina gosedjurs namn så mycket vettigare än innan.

Jag har såklart fler gosedjur. Ungefär hur många som helst. Jag räknade till över 100 stycken någon gång när jag var 10, och det är inte alla jag haft. Men jag har inte kvar alla som tur är, haha. Dessa ovanför är i alla fall de viktigaste som bor i mitt rum, och några får till och med sova i min säng. Det sitter dock många små maskotar lite här och där längs väggarna, och på min avlastningsplats ligger Felicia som var min stora kärlek när jag var liten. En svart och vit katt som jag fick när jag var fyra och släpade med mig vart jag än gick, år efter år. Men det är en annan historia. Gissar att alla inte är lika besatta av gosedjur som jag så jag ska avsluta det här inlägget nu. Tjoho!

bring happiness today... or have our will

Tjo, vi sov förövrigt hos en asmysig släkting till Erika. Hon gav oss ett taxikort så efter konserten tog vi en taxi till hennes lägenhet och sov på vardin soffa. Vi gick upp halv 12 på fredagen, käkade frukost och gjorde oss i ordning och sen tog vi tunnelbanan till gamla stan och kikade in på Comics Heaven och SF. Vi införskaffade varsin Team Buffy pin och jag köpte till slut Sentimental Circus-kaninen jag gått och klämt på varje gång jag varit inne på SF det senaste året, hahah. Fett nöjd. Sen hamnade vi på Monki som hade århundradets rea och jag fyndade två superstora supermysiga vita tröjor och en tisha för sammanlagt 120 kr. Nöjd där med. Vitt är inte riktigt min grej egentligen så jag ska nog färga den vänstra grå eller svart eller nåt. Annat jag införskaffade på diverse ställen var en Stinky-penna, kylskåps-poesi-magneter på temat lycka, blandade djurörhängen, en MyMelody-pez att hålla Hello Kitty-pezen sällskap och en gummiguldfisk. Jag glömde fota hälften, hahah. Och min katt är helknasig. Hon märker direkt när något är på gång, och hon måste provligga på alla nya saker man tar hem. Finns inget nytt nöjer hon sig dock med att ligga på min mobil. Knaskatt. Och titeln på bloggen är ett smakprov ur min och min mors nya kylskåpspoesi. Just den raden blev dock mer ett hot än poesi, haha.



Bring Me The Horizon ♥

Eehhehehehehhehehehhe. Exakt hur underbart det var i torsdags går inte att beskriva med ord. Jag tänker inte ens försöka. Men jag och Erika tågade till Stockholm, åt ihjäl oss på Mongolian Barbeque (igen), köade i 1,5 timme till BMTH-signeringen på Bengans och jag träffade Dani och det var fint och sen träffade vi bandet och jag blev i princip helt hysterisk inombords och det var jättefånigt och jag är helt cp men jag ska erkänna att jag började nästan gråta när vi gick därfrån över hur snygga Oli och Matt N är hahahahh. Matt var f.ö fett hurtig osv när han signade min kittybrains-börs och Suicide Season (Cut Up)-bookleten och typehh minns inte riktigt vad vi sa men han typ "Hello, how are you" och jag ba "Err I'm fine thank you and I have say you that you're totally gorgeous" och Matt ba "yeah I know, thank you!" lolololololololol. I alla fall. Det var fint. Sen värmde vi oss med chailatte på Wayne's och jag hörde av mig till Viper och efter att han och hans basist varit inne på fel Waynes och letat kom de och totalägde Erika och mig för de hade släntrat in efteråt på Bengans och träffat hela BMTH som var kvar där och gick runt och chillade...

I alla fall, sen tog vi oss till Fryshuset och Erika och jag checkade in merchen och köpte varsin tröja under Tek-One. Vi kollade på The Devil Wears Prada och var inte så imponerade och sen blev vi lite mind-blown när Architects spelade för de var rätt feta och vi hade inte hört dem förut (vi är n00bs?!?!?!??!) och folk var allmänt fittiga och jobbiga och borde skjutas för nästan alla trängdes och bökade och slogs och sparkades och då menar jag inte i moshen för där ska det ju vara så, utan när man bara stod och inte gjorde en fluga förnär. Det är dålig stil tycker jag. Men sen hittade jag en chill spot rätt långt fram i alla fall där folk mest stod och hade en good time och röjde lita lagom respektfullt hahah. Träffade ett par tjejer från Nyköping där, och såg en tjej med en asfin blå peruk och blev glad.

Och SEN spelade BMTH. Och jag dog. För de var så bra. Jag vet ju att alla bra band är inte bra live-band men BMTH överträffade alla förväntningar. Olis röst var fantastisk och han såg så sjukt lycklig ut och alla i bandet bara utstrålade awesomeness och Matt N spelade utan tröja (OMG YES PLZ) och det blev en så himla bra stämning i hela lokalen, folk slutade vara fittiga och helt plötsligt kunde man stå längst fram med lite space och utan armbågar i huvudet och det var helt underbart. Helt sjukt fint. Tror det kan ha varit den bästa spelningen jag varit på, bästa bandet, bästa stämningen, bästa allt. Och Erika och jag turades om att fota och filma lite så jag har massa fina digitala minnen, hiho.

ARCHITECTS


BRING ME THE HORIZON

peppeN

Jag är grönaktig och ska på BMTH med Erika. Langar peppeN!


‎"... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..." - Erika, författaren till en kanske snuskig novell för blinda

Ett alldeles för långt utdrag ur en facebookkonversation med Erika. De feta kommentarerna är mina och de tunna är hennes. Det börjar med att jag skriver en väldigt väldigt lång rant om vad jag borde ha på mig imorgon:

22:42
SLUTA SKRIVA KVINNA SÅ ATT JAG KAN SVARA!

22:42
och om jag ska ha några spännande tights eller bara vanliga
XD XD XD XD
I will never stop
mitt mål är idag att skriva åtminstonde en novell i varje persons chattbox jag använder idag

22:42
Tack. En novell är precis det som jag behöver ;)

(bortklippt)

22:47
Haha, så länge du har på dig något. Vi har faktiskt en "No pants, no shirt, no school" policy på skolan XD
HEHHEHEHEHE XD

22:48
ahahahhahahahhahahahh
okej jag lovar
jag ska inte gå naken
....


22:48
JK JK. hehehe

22:48
eelller?

22:48
...

22:48
xD


22:48
...

22:48
haha men ja ja

22:48
...
hehehe XD

22:48
jag lovar att åtminstonde ha tights


22:48
Nu är det jag som "skriver" novellen
...

22:48
även fast jag inte vet vilka jag ska ha
och det räknas inte som en novell om man bara skriver punkter erika
det blir en ganska innehållsfattig novell


22:49
Challange accepted
...
...
...
...

22:49
jag känner ingen som vill läsa en novell med bara punkter


22:49
...
...

22:49
nu är du bara jobbig :C


22:49
Den är lättläst!

22:49
haha en barnbok då
världens
tråkigaste
barnbok
xD

22:50
Haha, kanske för barn med inlärningssvårigheter. Den blir iaf inte svår ;)

22:51
JAG VET
det är en bok för blinda
punktskrift
en novell i punktskrift

22:51
HAHAHA

22:51
... fortfarande världens tråkigaste, men nu fyller prickarna en funktion i alla fall
xD
fast
om vi har tur
betyder det något jättesnuskigt
då kan det bli världens snuskigaste novell för blinda
:D


22:52
HAHAHAHA

so close, yet so far

Jag konstaterade för länge sen att Pages är allt annat än en hejare på stavning, men detta tar nog nästan priset:


det här


I wish

Önskar det här funkade irl hahah. Hur som helst, fick sluta tidigt idag så jag skulle hem och göra två skolgrejer och leta upp lite saker till imorn. Då hände det dock som så att jag upptäckte att jag Pet Society funkade på min dator igen (har inte gått på flera månader) så jag möblerade typ om hela mitt hus och spelade flera timmar av ren entusiasm. Har inte gjort nåt av det jag skulle... fail, hahah.

Nån annan som är lite talanglös är Sebastian. Han fick tillbaka sitt PSP häromdagen men jag glömde ge honom sladden så han fick den idag istället. Ett par timmar senare ringde han och erkände att han tappat bort den hahahhahahahhahaaaa. Han fick inte ens behålla den ett dygn.

I övrigt.... på torsdag ska jag och Erika på BMTH så jag langar peppeN!


high-tech

OHOHOHO, känner mig high-tech! Har fixat fjärrkontroll till datorladdaren, högtalarna och mysbelysningen, tjoho. Fett bekvämt. Kommer aldrig lämna sängen mer. Haha nä men det känns väldigt soft, jag vill skjuta mig varje gång jag gått och lagt mig och får se att något fortfarande lyser/är igång någonstans.

Och så helt orelaterat men jag eh töjde lite i överdelen på mitt öra igår om man kan säga så. Har i alla fall ett 'högt' hål på ena sidan som jag haft en pytteliten ring i för inget annat passade, men kulan på den skavde alltid mot örat så nu tryckte jag igenom en tjockare ring med större diameter. Tänkte att det kommer bli bekvämare men det krävdes en hel del våld att få igenom den, såatteh. Det är mest grymt ömt nu, lol.

Fett intressant, jag vet.

flames to dust, lovers to friends, all good things come to an end

Idag klippte jag håret hos en riktig frisör. Omg. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig (såklart........) utan jag kom hem och såg ut som en lite mörkare kopia av Ramona Flowers (filmen) hahah, men det är chill. Gillar't typ.

Oooooch så gjorde jag och Sebastian slut. Vi skulle ha haft vår 2-årsdag nästa vecka men vi kom fram till att det blev bäst såhär. Det funkade inte riktigt längre. Men det var ett gemensamt beslut och båda är jätteglada för det vi hade och att det varade så länge som det gjorde i alla fall. Och vi kommer fortsätta vara vänner. Såklart. Har man varit supertighta i 2 år slutar man inte umgås bara sådär, och det vill ingen av oss. Så det känns skönt att det slutade som det gjorde i alla fall, att vi är överens och inte är osams. Sen får vi se vad som händer i framtiden.

Scott Pilgrim vs The World

 

YES. Förra veckan eller något såg jag till (fakking) slut Scott Pilgrim vs The World. Hade lovat Lukas och mig själv att läsa serien först hahahahh så det blev lite sådär lagom efterblivet. Så det är väl lite onödigt att göra det här inlägget över huvud taget eftersom jag tror att i princip alla geeks redan sett den här, jag kan inte tillföra nåt nytt och jag skämmer mest ut mig själv som erkänner att jag inte sett den tidigare. Mene. Jag gör det ändå.

SCOTT PILGRIM VS THE WORLD = INSTANT NEW FAVOURITE. Galet sjukt jävla skittokbra film. Älskaren. Den var helt underbar. Och de hade lyckats gryyyyyymt bra med att överföra serien på 6 volymer till en film på 112 minuter. Visst det är klart alla sidostorys är borta och de har ändrat en hel del men det är väldigt bra gjort. Det är lite konstigt att de lät Scott i filmen vara 100 gånger mer awkward än Scott i serien (varför?) men det funkar, men alla de andra karaktärerna är som tagna direkt från serien och utragna till vår dimension, det är verkligen DOM. Helt sjukt hahah. Och de har kopierat många scener direkt från serien också med samma vinklar och allt, det var verkligen ashäftigt att se.

*andningspaus*

En av de bästa filmerna jag sett. Helt underbar. Bara älskar karaktärerna och hur tv-spel, tecknat och film blandas. Helt awesome. Jag är helt såld.







 


skjut mig

Jag hade en fin helg med Erika, pizza, fruktsallad och massa filmer. Såg finally Inception tex. Den var rätt fet, dock inte alls som jag hade föreställt mig. Och slutet (den sista minuten) var väldigt disturbing imho. Och så såg vi klart på säsong 5 av Buffy the Vampire slayer och blev ganska mind-fucked, hiho.

Idag rakpermanentade jag i alla fall håret. Gissar att jag var lite överdrivet försiktig för inte helt säker på att det faktiskt blev någon direkt skillnad, hahah. Tror i alla fall att det blev lite rakare. Och imorn ska jag klippa mig, omg.

Och jag måste väl be om ursäkt för hur sjukt fattig bloggen blivit den senaste tiden men jag har helt enkelt mycket att tänka på och saknar inspiration. Jag ska rycka upp mig, jag lovar. Ge mig lite tid bara.

Tjoho. Idag är det konsertpepp, pizza, fruktsallad, Buffy, Zombieland, Sherlock Holmes, Alice in Wonderland och Inception som gäller @ Erikas place. Det kommer bli fint som snus.

Isbells – I'm Coming Home


I want to believe in everything you believe

I think the kids are in trouble
Do not know what all the troubles are for
Give them ice for their fevers
You're the only thing I ever want anymore
Live on coffee and flowers
Try not to worry what the weather will be
I figured out what we're missing
I tell you miserable things after you are asleep

Now we'll leave the Silver City

'Cause all the silver girls gave us black dreams
Leave the silver city to all the silver girls
Everything means everything

Hej det här är Maskinen


tjoho

Tjo. Julle, Bodde och jag gjorde de sista ändringarna och förbättringarna på vår serietidning idag, pratade med tryckeriet osv. Det blir coolt. Hoppas vi bara får nog med finansiellt bidrag från skolan så vi kan trycka så många som vi planerat.

Jag var hos Sebbe en stund sen. Mina nycklar ramlade ur fickan och hamnade i soffan och då var Sebbe gullig nog att slänga iväg dem, så när jag drog glömde jag hämta dem. Ehe. Det är svårt att cykla med en låst cykel upptäckte jag när jag väl klivit av bussen. Usb-minnet med all anime sitter självklart på nyckelklippan också. Oh så lyckat.

 

Hoppas för övrigt att Bodil och Jesper har en kick-ass tvåårsdag, heja er!


sjukt gulligt, har aldrig sett en katt göra såhär förut!


Man måste ju bara älska den här ungen

En 4-åring kan inte lösa sigg mattetal. Vad gör han? Han ringer såklart polisen och ber om hjälp.

Work LOLS

Work LOLS


Gold is the treasure, and he who possess it does all he wishes

Woho, igår åkte Sebastian och jag till Stockholm. Det var fint. Vi åt ihjäl oss på sushi, friterade räkor och fruktsallad Mongolian Barbeque's (Bamboo City) buffé, och sen träffade vi Linda, Robin, Isaac och Pop. Vi gick runt och hade det trevligt. Jag köpte BMTH - Cut Up. Vi spenderade en hel del tid på SF-bokhandeln... tills vi blev utslängda. De stängde 5 och inte 6 som det stod på hemsidan så vi blev lite besvikna, men jag hann köpa den första boken med Mumin-serierna. Helt underbart. Sen köpte vi chailatte och fördrev tiden tills bussen hem skulle gå. Jag hittade en asfin piratig tröja som kostade alldeles för mycket, men köpte den ändå för pengarna jag fick i födelsedagspresent, hihi. Världens bästa motiv, färg och form. Kunde inte låta bli. Det står "Gold is the treasure, and he who possess it does all he wishes. Following the light of the sun, we left the Old World" på den, vilket visade sig vara Columbus-citat när jag kom hem och googlade det, men det är fortfarande en pirat-tröja i mina ögon.

Köpte också en äggklocka som ser ut som en robot till pappa i födelsedagspresent. Kändes lite snålt när mor köpt ett PlayStation 3 till honom, men vafan. Jag anser att den är lite från mig också eftersom det var jag som övertalade mor att köpa den (gissa varför). Sebastian sov hos mig och idag såg vi Confession of Pain, vilket är typ en kinesisk thriller. Den cirkulerar kortfattat kring en detektiv som försöker utreda mordet på en väns far tillsammans med hennes man som är polis... och eventuellt inblandad i mordet? Den är väldigt spännande och har en del twister, och jag rekommenderar den om man vill se en film som involverar en hel del tänkande. Man kan inte slötitta för då kommer man inte fatta någonting, haha.


If there was a giant hole through the Earth...

Ok lets say that the Earth (or some other large solid planet) had a solid core, and we drilled a great big hole from one side of the Earth, through the centre, and out the opposite side. What would happen if you jumped down this hole?--92.251.136.245 (talk) 22:20, 28 March 2010 (UTC)

There have been many discussions of this in the past - and the consensus is that outcome depends entirely on the assumptions you make.
From most realistic assumptions to least:
  1. The hole would fill up with molten lava and other materials faster than you could dig it. So you can't construct such a hole.
  2. In order to prevent this collapse, we'd have to line the tunnel with something - but there is no material we have that could survive the temperatures and pressures involved.
  3. Even if we imagine such an 'unobtainium' material to make a liner with, the hole would fill up with air. At the pressures you'd get towards the center of the hole, the air would liquify and block the hole that way.
  4. So you'd jump in and as the air density increases towards the center of the earth, then either:
    • You'd be crushed by the pressure.
    • If you wore some kind of pressure-resistant suit then you'd eventually float like a balloon at some distance before you got to the center.
    • If you put enough weights onto the suit then you'd slowly sink to the bottom of the liquified air and arrive at the center of the earth - where you'd feel no gravity at all.
  5. If you could pump the air out to make a nice hard vacuum throughout the hole - then you'd obviously suffocate on the way down...so you need to wear a space-suit.
  6. If you get rid of all of these annoying issues, then you'd still be bouncing off the sides of the hole all the way down due to coriolis forces - so the friction would slow you down to an eventual stop at the center of the earth - where you'd float freely and feel no gravity.
  7. To solve that problem, we'd have to drill through the axis of rotation (ie from pole to pole).
  8. With only gravity acting on you, you'd have to enter the hole at a very precise vertical angle to avoid hitting the sides on the way down.
  9. Assuming you get around ALL of those issues, then there is no friction in the hole - so what would happen is this:
    • In your spacesuit, you jump into the hole at the North Pole. Since you are falling, you feel no gravity from the instant your feet leave the ground - you fall all the way towards the center of the earth, getting faster and faster - so fast in fact that you overshoot the center and start to slow down. You finally stop just as your head pops up above the surface at the south pole - then you fall all the way back again, through the center and back out to the North Pole. This happens over and over again until someone or something intervenes to helps you out!
Källa

guhh

Är mest för arg och trött för att blogga. Allt går åt helvete och jag har ont överallt. Lektioner, lärare och bussar ingenting funkar som det ska. Heja första skolveckan.

Anyway. Imorn blir nog chill, ska försöka att inte gå och lägga mig mitt i natten ikväll med. Som jag gjort de senaste veckorna. Verkar som att vi ska till nån pub med lite folk, kan bli trevligt. Sen kanske nån film med Sebastian. Hoppas på ostbågar. På lördag drar vi till Stockholm och invaderar SF, hihihi. Och det är inte långt kvar till BMTH heller. Sushicore approves.

Det här är förresten ett TOKBRA j-rock band --> Abingdon Boys School. De har gjort den asfeta openinglåten till Darker Than Black (Howling!). Nu ska jag rita och lyssna på The Horrors som jag inte lyssnar på egentligen men de är så snygga att de måste ju nästan vara bra. Eller jag vet egentligen att de är bra, men jag lyssnar som sagt inte på dem. Så nu ska jag göra det på riktigt.

I WILL VIOLATE YOUR EVERY DREAM AND HOPE

^
|
|

Det är ungefär det humöret jag är på varje morgon.


Darker Than Black



I natt såg jag det sista avsnittet av Darker Than Black, så nu har jag sett båda säsongerna och OVA:n. Det känns jättesorgligt att det är över, hahah. Älskade den verkligen. Sjukt snyggt tecknad anime med awesome story, karaktärer och soundtrack.

Handlingen utspelar sig i Tokyo typ i framtiden. Väldigt kortfattat cirkulerar handlingen runt contractors, personer som har olika 'abilities' och som oftast jobbar som agenter eller lejda mördare, och poliser som jobbar för att spåra contraktorsen. Huvudpersonen är Hei (killen med masken) som kan skapa och manipulera elektricitet. Han jobbar som spion/mördare och är super awesome.

Det är en rätt mörk anime (titeln på serien är ganska spot-on...) och man får följa många människors/contractors öden som verkligen aldrig är några solskenshistorier. Den kan också vara ganska svår att förstå, men den är samtidigt väldigt fin och på något sätt hoppfull. Det är mycket action och ond bråd död, men det finns humor i serien också.

Den första säsongen är dfinitivt en av mina favorit-animes och jag rekommenderar den till 1000. OVA:n utspelar sig mellan säsongerna och är också grymt bra men hemsk. Jag var inte jätteförtjust i säsong 2, visst var den bra men inte alls i närheten av den första. Den var annorlunda på alla sätt. I den första säsongen följer man Hei när han utför många olika uppdrag samtidigt som handlingen utvecklar sig. Säsong två är bara hälften så lång, Hei har typ en helt annan personlighet och handlingen är en helt annan.

Men fortfarande, helt underbar anime. Alla som på något sätt gillar anime och som inte är för känsliga måste absolut se åtminstonde säsong 1.

a day in a korean student's life


behöver ett par välklädda dansande asiater. NU.


accidentally


ÄLSKAT IVOR


☆(◕‿◕)♡☆·.¸¸.·´¯`·.¸¸.✿

Det här är en spellista --> ☆(◕‿◕)♡☆·.¸¸.·´¯`·.¸¸.✿. Den är bra.

min största förebild:




Summer Wars



I alla fall. Sebastian och jag såg Summer Wars, en skitbra anime av Madhouse. Orkar inte sammanfatta själv, men det här skriver missadri.net om filmen:

"College math nerd/genius Kenji is hired by his pretty crush Natsuki to be her fake boyfriend at her great-grandmother’s 90th birthday. During the 4 days he stays at the great-grandmother’s mountain residence, he mets her huge family, is served lots of squid, recieves a mysterious text message, solves a 2000+ digit code, and is accused of causing havoc in the digital world of OZ.


The digital world of OZ where you can create an avatar of yourself and and access it from any communication device. In OZ you can shop, play sports, do business, connect with people… basically a complete second life in the digital world. However, everything goes wrong when an artificially developped hacking program takes over Kenji’s account and threatens to destroy the whole world."


Sjukt bra film. Grymt snygg och färgstark visuellt, grymt koncept, fina karaktärer, superrolig på sina ställen och så helt enkelt spännande. Rekommenderar den verkligen! På ett ställe i filmen blev jag faktiskt så rörd att jag nästan grät (när den tyska pojkens avatar dyker upp, haha).

Nu ska jag läsa försöka se klart Scott Pilgrim vs The World och se filmen innan det blir sådär tok-sent som det brukar bli. Adíos!

Förresten, en sak till bara. En sjuk grej med filmen: den fick mig faktiskt att önska att jag var ett mattegeni. Seriöst. Har hatat matte hela mitt liv, men nu ångrar jag fan att jag inte engagerade mig mer hahah. Det är fan jävligt bra att kunna. Ehe. Skjut mig någon.

19

Woho, så var man 19 då. Hurra, har äntligen uppnått den meningslösaste åldern av alla. Men jag hade en bra dag. Fick lite stuff och världens godaste tårta. Spenderade den med Erika och Buffy as usual. På kvällen drog jag till O'learys och firade vidare med en massa härliga människor aka mina vänner. Det var fint. Sov hos Sebastian så klart, och när vi vaknat fick vi veta att krogen vi var på brann ett par timmar efter att vi dragit. Skum känsla. Hatar den jäveln som ligger bakom alla krogbränder, det är helt stört. Sjukt omoget och respektlöst. Och snart har vi fan ingenstans att ta vägen längre, haha.

This is me turning 19:

Tjoho. Fyller alltså 19 imorn. Har inte ens kommit på nåt vettigt att önska mig utom filmer och skivor... och svarta kläder HAHAH. Kom på idag att jag skulle ha önskat mig konstiga gammaldags smycken, men det är väl lite sent nu liksom...

Oooooch GNARL, jag svarade på din kommentar på btw-inlägget. Bara så du vet.

btw

GNARL, VART TOG DU VÄGEN?

TRON LEGACY - End of Line Club Scene

Jag var och såg Tron: Legacy med min mor idag. Den var inte så jätteengagerande på det emotionella planet, men den var snygg att se på. Så inte superbra men inte jättedålig... Den var ok. Det fanns dock en scen som jag fullkomligt älskade, nämligen den som finns i videon här nedanför. Kanske liiiite spoiler för er som inte sett filmen, men inte mycket. Den är från typ mitten av filmen.

Jag älskar scenen dels därför att den visar mötet med Castor som är en rätt awesome karaktär. Lite sådär lagom osympatisk, psycho och David Bowie-stylad helt enkelt, hehu. Och dels för att Daft Punk är med som DJ:s (såklart) och sitter och är awesome och byter musiken så att den matchar det som händer på klubben hela tiden 8D




Jag har älskat Daft Punk så länge jag kan minnas, och deras One More Time har varit en av mina favoritlåtar ända sen den kom ut år 2000. Ett bra tag alltså ♥

20††



Oh yeah

Så var det 2011 då. Gillar '11', det känns bra liksom. Hoppas det blir ett episkt år. Fast det blir det ju, tar ju studenten och allt så. Men men. I alla fall. Jag hade ett svin-najs nyår, var glad hela kvällen och klarade mig helt utan katastrofer vad jag vet, woho!

Började den sista dagen på 2010 hos Erika där vi fortsatte se på Buffy, gjorde oss i ordning och samlade oss mentalt och sådär. Sen bar det av till stan och hem till Emil, och vi var coolast eftersom vi kom först... Näst efter Edvin som redan var där, men det räknas typ inte. Sen kom resten av folket och så förfestade vi mellan 7 och 11 och hade det allmänt awesome och trevligt och så.

Sen begav vi oss såklart till hamnen och bevittnade den typ finaste fyrverkeri-showen ever. Jag älskar fyrverkerier och jag blev seriöst nästan tårögd av allt. Sjukt fint var det. Extra fint blev det av att jag träffade Jonte, Johan, Jesper, Michael och sen Julia och Astrid, och det ägde.

När fyrverkerierna var slut gick det jävligt snabbt och plötsligt halvsprang jag med Johan och Julia mot krogen för att hinna dit innan de slutade släppa in folk, hahah. Vi klarade det med typ 30 sek marginal, och satt därinne och myste ett tag. Sen dök det upp en asfin kille som raggade stenhårt på Johan, och Julia och jag blev typ helt till oss och försökte oss på lite match-making. Det gick lite sådär, men det slutade med att alla 4 hamnade på efterfest med en massa fina ex-bildare. Det var superfint.

Och jag kan ju bara konstatera att jag är lite stolt över att jag hann med så mycket och det utan katastrofer som sagt... Men det bästa är såklart att jag fick vara med så många underbara människor och jag är så himla nöjd, hahah!

Såatteh... Jag hoppas det här kommer bli ett kick-ass år för mig och mina vänner och alla andra coola typer där ute! Och btw, nästa inlägg blir en bildbomb. Såklart.



RSS 2.0