Detta är så awesome! Ser Mika just nu med ...

dsc00063 (MMS)

Detta är så awesome! Ser Mika just nu med Sebbe och Galmin :D fint som snus. Galmin och jag håller koll på varann och Sebbe är bara söt xD Jag har fått asfina nya vänner och en är utklädd till spiderman, episkt som fan!


Mobilblogg - sitter på campingen på P&L nu...

dsc00054 (MMS)

Mobilblogg - sitter på campingen på P&L nu med massa fint folk :D träffade just Jessika, det var finast! Robin och Sebbe badar i en uppblåsbar pool full med vatten och ölburkar xD och Callé sitter i ett tält och bygger en vattenpipa av flaskor och burkar.


☮ & ♥

Ehe, igår åkte vi ut till en sjö vid Edvin och chillade. Och JAG BADADE för första gången i år, woho. Det var fett awesome faktiskt, riktigt skönt i vattnet. Bortsett från det har jag också spelat en hel massa Gears of War II med Sebastian, riktigt grymt spel. Har förut inte varit så jättesugen på att cutta ner utomjordingar med motorsåg, men nu jävlar!

I alla fall, jag kom hem vid 2 idag och har roat mig med att duscha och packa. Har lite panik över känslan att jag väl i Borlänge kommer vilja ha helt andra kläder och saker än jag packat, ehe, men det löser sig väl. Är hur som helst taggad som fan! Och jag längtar lite sådär asmycket efter att få träffa Jessika igen. Men ah. Jag åker snart hemifrån, ska sova hos August eftersom vi ska åka vid 6-tiden från stan imorgon. Haha omg, kommer vara så död. Ska i alla fall försöka uppdatera lite från Peace & Love, och om någon skulle råka se mig där är det bara att komma fram och hälsa, jag gillar att träffa nya människor. But oh well. Sayonara så länge! Puss.


We are lost among the stars. We are fireflies.







/tumblr. Glad midsommar!

Taggar inför Peace & Love

Hoho, testade (obviously) just att uppdatera bloggen från mobilen och det verkar fungera finfint haha 8D (Eller ah det kom dubbla inlägg vilket är lite udda men jag hoppas det är en engångsföretéelse). Drar ju iväg till Peace & Love på måndag och jag tänkte att det vore tråkigt att överge bloggen en hel vecka, så jag ska försöka se till att uppdatera via mobilen istället haha. Kan tänka mig att det kan dyka upp en del... 'intressanta' inlägg ehe med tanke på att måndag, tistag och typ onsdag med spelar ingen åtminstone jag själv vill se så vi får underhålla oss själva.

Artisterna som jag vill se är Billy Talent, Kent, Robyn, The Hives, Adept, Familjen, Hästpojken, Markus Krunegård, Nationalteaterns Rockorkester & Sonata Arctica, Mew ♥ Blir nog Mika också även om jag typ inte lyssnar på honom, har för mig att han gör glad musik haha. Finns inget annat direkt lockande på scen på onsdagen. Fredag och lördag verkar jag dock få fullt upp o___o Och Billy Talent och Nationalteatern krockar :<<<< åh vad vi kommer tappa bort varandra där borta. Tur att jag känner asmånga som ska dit så man alltid borde kunna hitta *någon* hehe.

Spelschemat jag följer blir typ:
Onsdag: Mika (Fantasia 21:30 - 22:30)
Torsdag: Robyn (Fantasia 22:30 - 23:45), Kent (Utopia 00:00 - 02:00)
Fredag: Billy Talent (Fantasia 17:00 - 18:00), Nationalteatern (Eldorado 17:15 - 18:15), The Hives (Utopia 21:15 - 22:45), Familjen (Eldorado 22:45 - 23:45)
Lördag: Hästpojken (Venus 14:45 - 15:45), Adept (Tropico 21:45 - 22:30), Markus Krunegård (Eldorado 22:30 - 23:30), Mew (Eldorado 00:30 - 01:30), Sonata Arctica (Venus 01:00 - 02:00)

OT men imorn är det midsommarafton. Eller sk! det är visst idag. I alla fall. Hej 100 släktingar jag inte har någonting gemensamt med! Men jag tänkte smita ifrån efter maten eller nåt haha, får se när det går bussar. Och på lördag verkar det som att vi ska bada och tälta, woho! *värmer upp* Förresten drar min kära Erika till Paris imorn *tår i ögat* men vi såg till att ta farväl ordentligt idag (igår) i alla fall, med kladdkaksmuffinsbak och picknick i det gröna. Väldigt awesome. Så det känns rätt bra ändå :3  Oj oj, jag borde sluta ordbajsa nu. Äh. Smileys passar typ inte alls i blogginlägg imho, men de har bara regnat över det här inlägget. Omg. God natt.

Mobilblogg - test!

g_fell_alice (MMS)

Mobilblogg - test!


*RANT* jag gav mig själv en lektion i ordkunskap


Fick den här verifieringsbilden nyss vilket fick mig att skrocka lite för mig själv då jag kom att tänka på att demonstration börjar med ordet demon, vilket fick konspiratören i mig att tänka att det tycker nog makthavarna om då de ogillar demonstrationer, och alltså finner ordet passande DÅ DEMONSTRATIONER ÄR AV ONDO. Hehe. Men demokrati betyder ju folkstyre på grekiska så jag tänkte att betydelsen av demonstration kanske har något med folkrörelser att göra. Men det var egentligen bara helt sjukt enkelt och obvious när jag kollade upp det, för ordet kommer från latinets demonstrare vilket betyder "visa upp". Självklart. Visa upp sina åsikter. Äh. Idiotförklaring på mig där. Misstänker att Erika skulle funnit detta väldigt underhållande. Vi brukar dela väldigt djupa tankar om ord och deras betydelser haha.

Sen tänkte jag i alla fall att enigma låter ju som dogma (som filmen 8D), och sen kom jag på att jag egentligen inte kan definitionen av något av orden så jag kollade upp dem. Wikipedia ger enigma/aenigma/enigmatic beskrivningen "med betydelsen gåtfull, gäckande tyst". Engelska wikipedia är mer utförlig och menar att "an enigma is a type of riddle generally expressed in metaphorical or allegorical language that requires ingenuity and careful thinking for its solution", medans dogm (som det visst heter på svenska) betecknar en bindande formulering av en religiös sanning. Engelska wikipedia säger a dogma is something that should not to be disputed or doubted. Något helt puckat med andra ord. Jag säger ifrågasätt allt! Eller det mesta i alla fall. Som samhället. Och media. Och makthavarna.

Alltså enigma = tänk som fan! och dogm = tänk inte alls för fan.

Introducing sushicore

Eh ja, en ny läsare vid namn Jenny (hon hittade hit via Lorenzotti, en annan brud med rosa hår) påpekade att jag inte har någon ordentlig presentation av mig själv på bloggen. Och det kan nog stämma, men jag har inte trott det var intressant så jag har hållit mig kortfattad... Men eftersom hon tyckte det vore roligt att läsa tänkte jag att jag kan väl göra ett inlägg om vem jag är, haha. Med andra ord, fortsätt läsa om sagan om sushicore verkar intressant, annars gtfo :)

Smile! Nobody blames a happy kid!


Jag heter Frida, är 18 år och bor på landet i närheten av Nyköping. Kallas ibland Fridde haha. Jag bor med mina föräldrar och min katt, Skrollan (jag döpte henne när jag var liten, därav cp-stavningen med O:et HAHA). Jag kommer egentligen bara hem för att sova, sitta vid datorn och ibland få i mig ett mål lagad mat för en gångs skull. Jag är marinvegetarian, dvs äter inte kött utom fisk & skaldjur. Är mest ute och ränner på stan, och chillar med gänget haha.

Lyssnar på typ all sorts musik, men speciellt industriellt i kombination med rock/metal/electro/victorian, j-rock, och elektronisk pop. Jag i form av en Spotify-lista --> sushicore

Som person är jag oftast ganska hyper, lättdistraherad och pratar osammanhängande. Impulsiv to the core, och inte helt stabil haha (mentalt annorluna som min pojkvän Sebastian kallar det). Är väldigt barnslig osv. Också väldigt ifrågasättande, har enormt frihetsbehov och kan vara rätt uppkäftig ibland. Jag är väldigt utåtriktad även om det inte alltid märks då jag har väldigt svårt för att kallprata med folk jag inte känner. Kommer inte på nåt att säga helt enkelt. Men jag tycker väldigt mycket om sällskap, även om jag bara sitter och ser på haha.

Min blogg består till viss del av berättelser om våra äventyr, lite av mina förvirrade tankar, knasiga saker och lite random bilder jag tycker om :>

Jag ska börja 3:e året på bild/estet. Jag är med andra ord rätt kreativ av mig, tecknar och pysslar en hel del. Lägger upp en del bilder och skisser här på bloggen, finns en hel del på deviantART också. Trivs inget vidare med lektioner osv, är lite för rastlös, but I get along. Läser japanska och gillar historia som vi har en grymt intressant och karismatisk lärare i.

Mina intressen involverar manga (One Piece, Air Gear), anime (Tekkon Kinkreet, Ouran High School Host Club), film (The Crow, Constantine, I Robot, Transformers), konvent (har varit på Uppcon09, Närcon -09, och ska på Meuwcon 08 i år), röka vattenpipa med mina vänner, sitta ute och chilla i gott sällskap utan att göra något särskilt, rulla nerför backar, gå på upptäcksfärd, klättra på hus, mysa, göra random/oväntade/galna saker, teckna...

Jag gillar: sushi, monster, isbjörnar, krabbor, flamingos, gosedjur, djurungar, gulliga saker i allmänhet, rosa hår, turkosa saker, glitter, enhörningar, personer med speciella stilar och personligheter, såpbubblor, blod, godis, glass, shorts, luvtröjor, grymma frisyrer, Alice i Underlandet (boken), regn, heliumballonger.

Ogillar: korkade personer (såna som är fördomsfulla, egocentrerade, ljuger, går bakom ryggen på en, och jobbiga människor som inte fattar när de blir dissade), lukten av rått kött som steks, de flesta sorters insekter, ballonger som smäller, samhället i allmänhet och de som styr.

Och nu tycker jag att det får verkligen lov att räcka. Haha, det blev aslångt -.-' Hoppas du fått svar på dina frågor Jenny!

Kan dock passa på att tipsa om folk som inspirerar mig med sina bloggar: Stilmässigt gillar jag Miryam och Clara. De har båda grymma stilar och intressanta bloggar med mycket bilder. Är också ett stort fan av Elins blogg, som jag följt nästan från begynnelsen. Hon lägger inte upp så många bilder längre men hon skriver väldigt intressanta inlägg med tankar om allt möjligt.

Short(s) maniac

SCORE! Har varit på jakt efter ett par nya shorts ett bra tag nu (är en shortsmänniska, finns typ inget annat jag använder utom jeans) och börjat bli smått hysterisk inför Peace & Love då jag inte haft några snygga shorts att använda som är bekväma även utan tights under (utom pyamasshorts haha!). Så jag tänkte typ fuck this och var på väg att sy ett par helt enkelt men hittade inget snyggt tyg hemma. Så jag skulle kolla efter det idag men så kom jag på att jag hade ju inte kollat på Cubus, och mycket riktigt, hade bara varit där en minut när min pojkvän hittade dessa åt mig! EXAKT vad jag letade efter, och helt mina färger också, marinblå + turkosgrön ♥ Haha omg värsta långa texten om shorts. But oh well, they're my darlings.


Cubus 199:-, fanns i andra färger också ^^

Eh va?


Vad hände här? Seriously, var kommer alla ifrån? Har ändå bara fått en ny kommentar haha...
*Uppdatering* Ok jag hade visst fått en länkning från söta Felicia! Nice haha, mystery solved.

ny header


Kände mig inspirerad igårkväll och gjorde helt på impuls en ny header till bloggen. Är helnöjd, känns mycket mer spot on jämfört med den förra (som jag jobbade på i hundra år och sen inte alls tyckte om, ehe).

Alice

Idag har Alice namnsdag! Mitt favoritnamn. Överväger fortfarande att byta till det någon dag, hihi. Grattis Alice i Underlandet och Alice Glass (Crystal Casltles). Borde i alla fall fira med en kopp te och lite galenskaper. Men först ska jag nog försöka sova lite.

Alice is a feminine given name used primarily in English, French and Italian. It is a shortened form of the Old French Adelais, which is derived from the Germanic name Adalheidis, from the Germanic word elements adal, meaning noble and heid, meaning type.


Crystal Castles – Alice Practice

Jefferson Airplane – White Rabbit


blah blah

När vi satt och åt middag pratade min far om någonting och nämnde haverikommissionen. Det är det mest avancerade ord jag någonsin hört honom säga.

lovegame


RAWR


fml

panic is what panic feels like

heartbreaker







FULHETEN ♥


FULHETEN.COM


I'M A HORSE I'M A HOOORSEE I'M A HORSE GODDAMMIT

Fin helg alltså! Efter att ha gått vilse lite i Stigtomta i lördags hamnade jag hos Erika. Vi hade en awesome time med Sagan om De Två Tornen och Konungens Återkomst, och roade oss med att kommentera allt och göra egna röster åt djuren (I'M A HORSE GODDAMMIT). Vi åt också mängder med popcorn samt spolade förbi alla emo-scener med Frodo och Sam, lol. Det var finast, Erika är kvinnan i mitt liv.

Igår var jag med Jocke, Robin och Patrik. Jag fick en isbjörn :D Har typ inte släppt den sen jag fick den, hihi. Jocke und moi spelade i alla fall Silent Hill (eller han spelade och jag gjorde väl så gott jag kunde, haha...) men vi dampade mest på att styrningen var helt uppfuckad och ologisk, hehe.

Sen träffade jag Sebbe och köpte Ben & Jerry's Vanilla Toffee Crunch. Jag brukar prova lite olika smaker men det finns fan ingenting som slår Cookie Dough <3 Ehe, i alla fall, vi såg på Into The Wild. Grym story och galet snyggt filmad, men äh jag blev besviken på slutet. Men den är tydligen baserad på en verklig händelse, så what to do.

Är taggad som fan inför Peace & Love, det är bara en vecka kvar nu! Ska bli awesome att träffa fina Jessika igen. Sebbe och jag håller för övrigt på och gör en playlist vi ska göra en skiva av till bilturen till Borlänge haha: Peace & Love Bilen

Fucking epic

Woho, sitter och väntar på att maten ska bli klar (GRILLAD LAX OM NOM NOM) och sen ska jag iväg till finaste Erika.

Igår var så sjukt jävla galet lyckad! Vi firade junibarnen (minus ett som åkte iväg till Sthlm helt random, *HOST* Jocke, *HOST* -.-') hos August och det var typ helt perfekt. Fina människor, musik och vattenpipa, och ingen ballade ur haha. En tjej trodde jag var 94:a, lol fml. (MEN! Jag behövde inte visa leg när jag skulle köpa cigg häromdan (inte till mig, usch), jag blev STOLT TJEJ.) I alla fall, vid 11 började folk plocka undan lite för Augusts farsa skulle komma hem vid 12 (bra planering där!) och sen drog vi till Grips och chillade med vattenpipa och det var så jävla mysigt och fint att jag dog lite. Och tre av våra ex-bildtreor dök också upp och det var jättefint. Och sen kom det några jättesöta poliser haha!

De: Hej hej, ni ser ut att ha det mysigt.
Vi: Vi har det asmysigt!
De: Har ni någon alkohol?
Vi: Ehh, nä då!
De: Okej, god natt och ha en trevlig kväll!


Liksom, hur gulliga får poliser vara?! Fast Linus var lite dum i huvudet och sprang därifrån så de hällde ut hans dricka lolollololol. Verkligen det bästa man kan göra i den situationen, se så skyldig ut du kan bara :> Men vi tycker om honom ändå!

Nu ska jag äta som en gud, ciao!

nananananabatman!



Sebastian och Linus är finast i matchande outfits, haha.


Tjoho, igår grillade vi som gudar. Sojakorv är skiten ♥ träffade också Wilke som låg intrasslad i ett fotbollsmålsnät och sjäng på Batman-låten. Sen gick Sebbe, Linda, Robin och jag hem till August för att bada jacuzzi. Det blev bara Linda och Robin som badade, vi andra satt kvar och kollade på hentai (August hade laddat ner fucking 57 GB, det är helt galet) hahaha. Kan konstatera att japaner har seriösa problem, jag menar vem skulle orka ha sex med någon som låter IHH IHH ÄHH IHH IHH ÄH IHH ÄÄEIIIHHHHH hela jävla tiden. Fattar inte.

Sen såg vi i alla fall en sjukt bra film, Dogma. Handlar typ om en brud som med support av diverse änglar, musor och döingar ska hindra ett par fallna änglar från att gå igenom en port hahaha. Svinbra faktiskt, och det blir inte sämre av att 'Snape' spelar en ängel och Matt Damon fallen ängel. Damons roll var klockren, fy fan vad bra. Och det blir ännu bättre för Alanis Morisette spelar... wait for it... GUD! I glänsande silver-outfit. Så jävla awesome, jag skojar inte! Rekommenderar den verkligen.

Haiku


Snapes on a plane


med ögonen fulla av hårsprej

Sitter hos Sebbfish som håller på att göra sig i ordning, plattar håret och så. Jag förstår inte riktigt, för han ska typ åka och bada haha. Jag sov 12 timmar i natt, från 2 till 2. Det är helt galet, jag trodde inte jag kunde sova så länge. Vene riktigt vad som händer nu, är inte badsugen någonstans. Blir nog så att jag åker in till stan och köper ett paraply innan jag drar hem och städar lite + färgar håret.

I alla fall. DET ÄR SOMMARLOV! Scheisse.

chotto nebusoku

Det var inte jättekul att komma hem igår, var galet sliten och led av sömnbrist, och var tvungen att göra ett illustrationsjobb tills idag. Inga problem tänkte jag men det gällde ÅTTA bilder så det tog lite längre tid än beräknat (läs: jag satt uppe till 2). De kommer typ va med i sommarbilagan sen, till tips på olika bad för olika personligheter or whatever. Skönt att ha lov så man kan sova till 13.00. Nu ska jag fixa till mig lite för jag ska till stan och leka med Sebbfish ♥



Just det, DET var asfint igår. Vaknade i en soffa vid 12-tiden av att Fish väckte mig, och ingen annan var vaken. Vi brydde oss inte ens om att kolla köket, det är alltid tomt hos August, så vi gick till Kronhallen. Sen satte vi oss på chill i solen och åt baguette med skagenröra och wienerbröd typ haha. Sommar! ♥

wasted youth

Woho, i lördags firade vi Bodde, Jeppe och Jocke på krogen. Det var väldigt trevligt, särskilt med tanke på att vi blev ett ganska stort gäng, och till och med Martin var där. NICE! Vidare kommentarer känns rätt överflödigt.

Eller några kommentarer kanske. Till exempel tyckte Jesper att vi skulle dra ut vid 6 - 7 tiden, men gick sen med på att vänta till halv 10. Sen var han och Bodil i alla fall senast av alla xD (kanske beror på att de förfestat...?). Höhö. Jag lyckades spilla ut Jockes öl över en hel bänk, och sen sätta mig i det hahahahahhahh. Sen placerade han sin stol på min tå och satte sig, och vi failade ashårt för båda reagerade långsamt som fan. Så jag har en lila tå nu. Tur att det är en fin färg. Det var lite tråkigt att ett av födelsedagsbarnen började må dåligt efter ett tag och gick och tog Bodil och Johan med sig, men han höll ut hyfsat länge i alla fall :D Det var instressant som fan sen när Isaac, Jocke och jag vinglade hem till Isaac för att hämta Frälsaren, och lyckades knöla till ett par bilar sen på väg till August. Men det var en trevlig kväll, om än lite hysterisk.

ZzZZZZzzzZZzzZZZzZZz


Är trött som satan. Ganska meh på det med tanke på att vi ska ut på krogen och fira Jeppe, Jocke och Bodil ikväll. Ähh. Får försöka ta och piggna till lite. Jag har 10 myggbett på benet på ett 10x10 cm stort område. Det är galet. Plus säkert 20 till på andra ställen. Jag är trööööött.

Student 2010

Fan vad alla bilderna tappade mättnad efter uppladdningen D: Men det går att se dem lite större och lite snyggare här. Hur som helst! Idag var ju den stora dagen för alla treor, så Bodde, Jeppe, Jocke, Sebbe, Galmin, Johanna och jag var och såg dem springa ut + kollade på kortegen. Det var fint som snus, och regnet gjorde till och med lite uppehåll för dem, men det var samtidigt sorgligt... Jag menar... våra treor liksom! Som mobbat och tagit hand om oss i två år ;_; Och nu ska de ut i arbetslösheten och vi får klara oss själva. DET ÄR SORGLIGT JU. Och det går utför med estet, nästa generation ettor kommer vara jätteskabbiga... inte ok.


Pop (stekigast) ♥


Isaac (fullast :D) ♥

Världens finaste Johan ♥


Martin :D
Musiktrean aka Klamydiaklassen (inklusive det på skolan censurerade studentskynket) ♥

Julia :DD
VÅRA treor, bildarna ♥ med sitt nya front-mot-estetskynke (det första blev stulet)


Johan fick mig för övrigt att gråta som en bebis när han gav mig VÄRLDENS finaste tavla med Snusmumriken på. Han har sen jag gick i ettan pratat om att tälja en Snusmumrik till mig, men det har inte riktigt blivit av och så kom han på att det där med att tälja var inte riktigt hans grej så han gjorde världens finaste tavla i stället. Jag blev så glad att jag dog lite. Han, David och Hannah har också lämnat finaste påminnelsen om sin tid på Tessin på en vägg i bildhuset i form av en olovligen ditmålad kaskelottval. Hur kan man ha finare bildtreor liksom! Vi har en hel del att leva upp till nästa läsår.


Save tonight

Woho, igår var det skolavslutning som gällde! Skiten i aulan sög, fattar inte varför folk envisas med att uppträda om de inte kan ta en enda jävla ton som inte är falsk. Men! Sen var det fika hos Levina som gällde. Jonte skutsade mig på cykel och vi kom fram 100 år före de andra som åkte buss så vi drog hem till honom och chillade lite först. Jag ville ha alvedon så Jonte letade lite.

Joppe: Vi har Ipren, duger det?
Jag: Ehh vet inte, man ska typ inte äta det om man har astma... men det får väl duga.
Joppe (chockad): Oj, men... jag vill inte döda dig!

Väl hos Levina bjöds det på tårta och 100 sorters kakor, och vi fördrev tiden med kubb och diskussioner om moderkakor. Sen skjutsade Joppe mig tillbaka till stan, och vi dog nästan i en galen nerförsbacke som svängde och lekte som en bergochdalbana och vi kraschlandade i ett dike bland en massa buskar. Det var helt awesome! Sen var det 100 års väntande på stan som gällde innan vi till slut kunde börja festen på Kråk. Sen var det (nästan) bara epic win & awesomeness som gällde. Ramlade runt som en enbent häst hela kvällen men fan vad roligt jag hade! Grym början på sommarlovet säger jag bara.

Gruppbilden har Bea tagit

SOMMAR FUCK YEAHH!

Oh, we'll run away, run away, run away

Woho, skolavslutning imorn inklusive festande i det gröna, är taggad som fan! Hoppas bara det blir fint väder...fast jag har hittat ett asfint paraply jag bara måste ha i vilket fall som helst. Haha alla ba köper nya outfits till skolavslutningen hela tiden och jag blir lika överraskad varje gång (va, brukar man göra så?!). Vene vad jag ska ha förutom mintskorna och min nya hoodie (som blev ett favoritplagg direkt och faktiskt står emot regn surprisingly bra, men som redan har färg- och gräsfläckar överallt haha), men de i sig är så awesome så det löser sig ändå. Woho! Och klockan är typ alldeles för mycket, men w/e lol.

Idag tog jag sovmorgon och kom till skolan när de andra slutat, typ 12, för att rädda en miniräknare á la 500:- och lite anteckningar från den kommande skåprensningen. Sen följde jag med Sebbe när han klippte sig och det blev ASNICE, lite j-rockigt sådär. Lyckades övertala honom att köpa typ rödbrun hårfärg också, får se resultatet imorn. Efter det var det chill på vallarna som gällde, och sen hamnade jag på någon random konsert på Gripenskolan och chillade med ljud/ljusteknikerna, woho! Det var fint.

ELECTRIC


Hoshi & Noodle

Jag köpte ett husdjur till Hoshi idag x) Det blev en blå kisse som heter Noodle! ->Pet Society

Folk-psykedelica

Den här bilden hittar ni i dagens Södermanlands Nyheter, typ lördagsbilagan. Över ett helt uppslag, lol. Vetefan hur de tänkte, men den är jättepixlig. Inte ok. Cash däremot är helt ok, så jag ska väl inte klaga, haha. By yours cincerly.

Fick rycka in i sista minuten (onsdag, skulle va klar torsdag), och eftersom jag skulle till Sthlm vid lunch hade jag bara två timmar på mig att skaffa en uppfattning om artikeln, skissa, tuscha, färglägga, skanna och editera = pain in the ass. Till råga på allt fanns det knappt några färgpennor kvar i bildsalen så jag fick använda akvarell, och jag hade ju valt ett papper som passade pennor så det var lite 50/50 att det skulle gå alls. Tråkig bild, men helt ok med tanke på omständigheterna.

JESUS CHRIST SUPERSTAR

I torsdags när vi kom hem från Stockholm i torsdags såg vi Tessinskolans musikelevers uppsättning av Jesus Christ Superstar på Culturum. DE ÄR SÅ GALET BRA ATT JAG DÖR. Fy fan vad proffsiga de är. Om du har chansen, SE FÖRESTÄLLNINGEN! Du har bara idag och imorgon på dig :O Det var rätt grymt att få se pelarna och resten av scenografin vi slitit så hårt på in action, haha. Men ah. Musikarna är awesome.























Caution! Esteters night out.

Yes, i onsdags åkte Julia, Csanady, Jonte, Astrid och jag (och Koben som hänkade ett par minuter) med en hög utländska elever 17-23 år, deras lärare och vår rektor till Stockholm för att lära känna varandra lite grann. Alla de vuxna stack direkt och kvar blev vi med 38 pers (som knappt kunde engelska) att ta hand om. Det kändes inte helt ok, men vi fick fritid fram till efter frukost på torsdagen. Vi tog med gänget till gamla stan och släppte lös dem där, och gick runt lite själva. Sen tog vi med dem tillbaka till vandrarhemmet och sen gjorde alla som de ville. På torsdagen dagen efter när vi skulle ha den viktiga samlingen var lärarna försvunna. MOGET att att bara dra kan man tycka. Not. Ok, vi tar med folket till Kulturhuset och visar dem stan tänkte vi. Nä, tänkte turisterna och drog iväg själva åt olika håll. Jaha tänkte vi och gick till Kulturhuset med de TVÅ som stannade kvar, och sen gick vi runt och hade trevligt på egen hand hela dagen.






Jag köpte en fin ballong (älskar heliumballonger!) och sen satt vi och åt sushi på en kyrkogård. Det var finast och asmysigt!




Det enda vi faktiskt fick uträttat förutom att chilla som fan var nog på Bengans. Jag köpte Girugämesh "Music" och (på ett annat ställe) en liten Snusmumrik som Astrid hittade åt mig. Vi tog tåget hem vid 5 och hade asbra platser... EN station. Sen blev vi informerade om att vi måste byta tåg. Det nya tåget hade bara två vagnar, och folket som åkte med det hade lätt rymt 3 eller 4, typ alla fick sitta på golvet. Men det var en soft liten semester vi fick i alla fall, bortsett från pressen och irritationen som bristen på planering och ansvar från de vuxnas sida orsakade.

Bibliotek ♥

Någonting som jag har grymt stor respekt för är böcker. Jag älskar böcker! Förut gick jag till biblioteket och lånade en kasse i veckan, men jag läser väldigt sällan nu för tiden. Men jag älskar fortfarande böcker, och stora gamla bibliotek är enligt mig bland det finaste som finns. Jag satt nyss och googlade lite bilder av Tove Jansson när jag hamnade på en sida om gamla bibliotek och jag blev bara tvungen att göra ett inlägg om det haha.


Biblioteca de la Real Academia de la Lengua. Madrid, España.



Chetham Library. Manchester, Reino Unido.


Real Gabinete Portugués De Leitura. Río De Janeiro, Brasil.


Bookstore - Altstadt-Antiquariat, Obderdorfstrasse 10, 8001 Zurich


Admont Benedictine Monastery

Sjukt vackra allihop! Jag skulle vilja bo i ett sånt där fint bibliotek. Nu ska jag i alla fall sova. Jag är SUPERTRÖTT. Men det är fortfarande ganska ljust ute!

Far away kingdoms

En filmlista jag hittade i Elins blogg:

Film jag kan replikera helt:

The Crow

Film som får mig att skratta:
Hot Fuzz (sjukt skruvad och helt underbar samtidigt som den är rätt creepy)

Film som får mig att gråta:
House of Flying Daggers

Film som får mig att sjunga: kan faktiskt inte komma på någon o__o men kanske Chicago?

Film jag känner igen mig i:
Zombieland (jag drömmer om zombies nästan varje vecka utan anledning)

Film jag vill uppleva:
Star Wars-trilogin (alltså aliens & rymdskepp osv)

Film som inspirerar:
Alice in Wonderland (2010)

Film som varit favorit förut:
Lejonkungen

Film som är snyggt gjord:
I Robot

Film med bra budskap:

Ben X

Film som är vacker:
Kamikaze Girls

Film jag vill se just nu:

Where the Wild Things Are (har fortfarande inte sett den än!)

when there's no one left to fight boys like us don't shine so bright


Woho, hemma för första gången sen onsdag morgon! Har varit i Sthlm onsdag och torsdag med några i klassen och 38 utländska elever vi har ett projekt tillsammans med, och i natt sov jag hos Sebbe. Idag fick jag ett sms från mor där det stod att om jag ville köpa en "representativ" tröja till en jobbintervju jag ska till på måndag så kunde hon betala den (så länge jag kan använda den på jobbet utan att skrämma någon...) Det har varit en himla massa gnäll om den svarta luvtröjan jag brukar använda, och visst den är galet sliten, men på ett charmigt sätt! Jag köpte i alla fall en stor turkosblå tröja (på killavdelningen size L) som är asfin och jättelen på insidan, hihi. Jag hittade för övrigt en bakelse i köket när jag kom hem *glad tjej*

no rest for the wicked

Woho, klockan är galet mycket. Efter skolan gick jag ett par ärenden innan jag stötte på Emil och Jocke, och innan jag visste ordet av satt hela gänget och chillade på klock haha. Fast jag var bara där en liten stund, för Sebbe och jag kom på att eftersom han är med i musikalen hela dagarna till och med söndag nu kommer vi knappt hinna träffas förns nästa vecka O_____O så vi åkte hem till honom och myste lite och jag tog den sena bussen hem. Nu har jag i alla fall fått mitt nya SIM-kort med mitt gamla nr samt reclaimat min rosa mobil från Sebastian, så det känns rätt skönt. Har också blivit kallad till jobb-intervju men det sket sig för då är jag i Sthlm, och så har jag fått ett nytt illustrationsjobb men vi får se om jag hinner med det, haha blev galet stressad nu.

Nu har jag duschat i alla fall, och klockan är halv ett och jag orkar inte packa nåt till imorn. Men jag brukar ju sova borta utan förberedelser rätt ofta om man säger så så det blir nog inga problem. Ska ba slänga ner tandborste och tandkräm så är jag ready and set to go.

Just det, jag spenderade en hel del tid på att göra plats på min mp3-spelare till Maximum the Hormone's album Buiikikaesu också. Så sjukt värt band! Det är de som gjort det andra openinget och endinget till Death Note och deras musik får min hjärna att fucka ur lite, så bra är den. Nu ska jag sova, pusshej.

dead girls dance they burn and twirl witch hunt witch cunt burn this girl


Woho, har just skrivit prov i kulturhistoria. Jag har slackat så jävla hårt senaste tiden, inte orkat sätta mig in ordentligt i något ämne alls. Men det här var verkligen den sista grejen för terminen, och det känns grymt skönt att det är över. Verkligen. Ska bli soft att börja 3:an sen, ingen matte, idrott eller engelska. Ingen historia heller tyvärr, men bara en termin med svenska. Kommer bli jävligt soft, haha.

Imorn ska jag och några andra i klassen till Stockholm och umgås med spanjorerna, italienarna, tyskarna och malteserna som arbetar med oss och bland annat gå på Cosmonova (inte Colosseum som några trodde att det hette haha) och det kommer nog bli trevligt. Hoppas på fint väder!


hi I'm a zombie, nomnomnom brains ♥


RSS 2.0