angsty teenage blog

ughhhhhhhhuuuuuu mina inlägg publiceras inte när dom ska. orkar inte skiten.

Inlägg utifrån - Människans egoism.

"

Människans egoism.

Idag var det skolbio, ett projekt på vår skola som betyder att vi går på bio en gång per termin, om olika ämnen. Denna gång såg vi filmen "Gattaca". Rekommenderar den starkt, även om den är från 1997 (typ stenåldern), så är det en riktigt bra film, och dystopier är alltid intressanta.

I korta drag
handlar den om hur alla i framtiden "tas fram" genom genmodifikation, och är de "perfekta" människorna. Självklart finns också "kärleksbarnen" som blivit till naturligt, men dessa får knappast ta plats i samhället, då de är långt ifrån det perfekta idealet som präglar samhället.

I diskussionerna slog det mig efteråt, att det är ju hit vi är på väg. Vi strävar efter att bli bättre och bättre, snyggare och snyggare och utvecklingen har exploderat på alla möjliga nivåer. Allt som säkerställer vår existens, och gör sitautionen bättre för oss just nu drar vi oss till.

För att dra en liten parallell.
Många har säkert läst om isbjörnen Knut, som blev en kändis när hans mamma inte ville kännas vid honom, och han togs hand om av människor. Nu har Knut dött för ett tag sedan, och många diskussioner om det är rätt eller fel att hjälpa djur som blivit bortstötta av sin moder har blossat upp. Det är ju ändå naturens gång, och kanske var det menat att Knut skulle dö från första början, har argumenten varit.

En fråga man då bör ställa sig är, varför diskuterar ingen om naturens gång när det gäller människor? Vi håller ofta våra nära och kära vid liv genom kemiska mediciner i onaturligt stora mängder och annat under lång tid. Är det inte också naturens gång kanske, går inte vi människor emot naturen?

Hur långt
ska detta gå, är frågan. När vi människor har utvecklat sätt att vara odödliga på, ännu fler sätt att bli snyggare, bättre, starkare, smartare. Vem kommer säga STOPP, NEJ? När någon gör det, hur många kommer lyssna?

För dit kommer vi nog, förr eller senare, vi kan bli bättre och bättre, och leva längra och längre redan idag. Vår egoism, och vårt tänkande sträcker sig inte tillräckligt långt för att inse att något är fel när vi tillslut lyckas göra oss odödliga, och allt därinnan. Vi har redan idag kommit väldigt långt i utvecklingen, så varför skulle vi inte kunna komma längre... Finns det någon som är beredd att offra den mänskliga individualismen, sin egoism, sitt eget liv och karriär för att det "inte är i enlighet med hur vi är skapade"? Det kommer nog att finnas några extremister, den stora massan som kanske håller tyst eller "gör något iallafall", och så de som inte vill se nackdelarna när vi väl är där i framtiden. Precis som med miljöfrågan, och de enorma miljöproblemen som vi själva skapat oss...

Nu säger jag inte att jag är emot medicinering, men hur långt ska det gå, och kommer någon säga stopp, eller är vi människor alldeles för smarta för att kunna hantera vår smarthet och kunskap..

"

Text av Emil Svensson som lyckats sätta ord på någonting som stört mig ortoligt länge.

I'm not a regular mom, I'm a cool mom!


Jag har haft en grymt dålig dag, och nyss kom mor in och gav mig en rosa drink med typ 10 jordgubbar i med kommentaren "här har du en vitamindrink... det är cider och vin". Sugrör var det i också. Ganska fint skulle jag vilja påstå. Hon är rätt bra.

chilla grillen jaoHejhejhejhej. Nu. Nu är jag nästan klar med skolan. Jag skrev 4 prov den här veckan. Tror det gick hyfsat. Stolt tjej. Nu ska jag bara lämna in någa Foto B-grejer och fixa en portfoliogrej vad jag vet så är jag helt klar med skolan. Känns rätt sjukt men jävligt skönt. Och imorn drar jag till Prag. Taggar som fan 8D hihihi.

Igår var Joppe, Julle, Asse, Mackan, Lukster och jag ute och grillade och hade ett litet avsked liksom haha. Lukster och jag grillade äpplen. Det var ganska partey. Asse bjöd på världens godaste cupcakes och allt var ganska perfekt. Vi gjorde en väldigt fin brasa.

Kommer sakna dom fan. Men en vecka ska jag nog klara, och Pop och jag ska köra adventure time non stop så jag kommer ha annat att tänka på hahahahh.

Vaknade för övrigt idag och fick veta att mor köpt en underkjol till mig att ha på balen och ett par hopfällbara ballerinaskor att byta till om jag tröttnar på klackskorna på studenten haha. Bra där. Emmabodabiljett ska hon fixa också 8) Gillar. Vore bra att hitta nåt tjöj-/jackaktigt att ha på studenten också, fan det bara dyker upp nya saker hela tiden... Men annars klarar jag mig!

inga problemfu jä

Mor tog med Bodde och mig till Norrköping för att leta studentskor. Jag körde halva vägen och sov halva... jag var en trött Frida. Vi var jättehungriga innan vi åkte, och sen tog vi några varv runt Norrköping innan mor hittade ett håll hon hittade till centrum från (wtf?) så vi han vli jättehungrigare... Sen hittade vi ett sushiplace och åt världens skummaste sushi. Riset måste ha tillagats med nån supervinäger eller nåt för allt smakade helt fuckat och man kände knappt smaken av fisken... Inte ok. Första gången jag ätit sushi och inte blivit glad. Sen for i alla fall Bodil och jag runt och gick systematiskt igenom hela sortimentet på alla skoaffärer vi hittade men blev inte alls imponerade. Det är megasvårt att hitta skor som både är snygga, sköna och har ett överkomligt pris. Sen 20 min innan stängningsdags hittade faktiskt båda ett par skor som faktiskt motsvarade kraven... likadana, hahahahah. Men ja. Dom är asfina. Mina första klackskor, hohoho. Ska bli... intressant att se hur det går. Men de är sköna och stabila så på nåt sätt för det lov att gå. Så nu är både min studentoutfit och baloutfit kompletta bortsett från att jag måste köpa nya strumpbyxor eftersom det redan är hål på dom jag köpte.

Slänger med en bild på ett jättefint halsband jag fick av Erika i påskas. Bara för att tumblr är nere och jag har inget bättre för mig än att plugga och det orkar jag inte riktigt än.

Haha... blueberrybells är härmed en fashionblogg. Not. Ehehe. Men ja. Skönt att ha allt klart till avslutningen och så. Bortsett från att jag iofs ska försöka fixa en väska och någonting att ha över axlarna på balen... Men det viktigaste är i alla fall klart. Woho.

Hatar för övrigt att blogg.se blivit fett omoget och aldrig lägger upp mina inlägg förns åtminstonde enn dag efter att man skapat dom... Kul.

Ett smörgåsbord späckat med både död och förödelse


I lördags var Jonte, Jesbo och jag på dubstepspelning på Magasinet. Det var asfett. Marknadsfördes som "en kväll av oanade proportioner; ett smörgåsbord späckat med både död och förödelse" vilket säger en hel del.

"Fredagen den 13:e maj slår Magasinet upp portarna för alla som vill skaka rumpa till elektronisk musik med betoning på bas. KLUBB DUBWAYZ presenterar OTUR"

Intog scenen gjorde bland andra PNDALOGK: Dubstep/Drum n Bass, Skåne.

PndaLogk - Nuke

Och det var asvärt. Vi var dock gaaaaanska slitna, så istället för att skaka rumpa myste Jesbo och jag ner oss i en ganska awesome soffa nära scenen, och satt sen där och njöt hela kvällen/natten. Det var massa fina rök- och ljuseffekter och jag behöver väl knappast förtydliga att musiken ä-g-d-e. Dock var jag så trött att jag faktiskt sov ett tag i den där soffan hahah. Jonte var ganska impad eftersom det var väldigt hög volym och så men vafan... Världens fetaste soffa + världens fetaste musik = mysfaktor 1'000. Klart man slappnar av liksom. Men ja. Tjockt värd kväll i alla fall, hoho.

blargh!

Öhh... har prov på tisdag på typ både japanska steg ett och steg två. Öppnade just kanji-boken men jag vetefan om det är nån idé. Kan lika gärna lägga ner. Fan. Vill ju verkligen lära mig men det är så jävla svårt, i alla fall kanji. Orkar inteeee.


chatroulette lovesong


▲▲▲▲är jag hipster än?▲▲▲▲Fråga inte...

Hittade iaf en klocka på stan idag. Den är ascool och kostade bara halva priset den här veckan. Jag är lättövertalad så jag köpte den. Jag är nöjd.

ANGEL BEATSDen här fina låten hittade jag här!

you make me like charity


surrealismPop länkade dom här till mig... tvåan är min favorit, tycker den är väldigt vacker. Här är del 1 också, men den är annorlunda, inte lika visuellt tilltalande och delarna är ändå inte sammanhängande så jag tar inte med den på bloggen /mobbare.

skjut mig

ingenting i hela världen funkar (närmare bestämt tumblr, blogg.se, körskolans hemsida och mitt minne). sidenote: i fredags medan jag höll på och offrade till satan kom en gräsklippare från ingenstans och jag var ju upptagen så jag hann inte riktigt undan etc etc konsekvenser osv. med andra ord:


fullt ös medvetslös

bilder kommer sen

vernissageMarcus Lindbergs verk

Julia visar Viktor Borgs verk


Wilkes seal of approval

jag och mitt verk (det är en projektion)


Jonathan och Julia

Jonathan Modins verk


Johan och Hanna Lindgren framför Hannas verk


Astrid Wälitalos installation


Viktor, Erika, Csanady, Johan, Bodil, Jonathan, Jesper och Julia

hets


Det känns som att jag inte slappnat av på månader. De senaste typ 5 veckorna har bestått av konstant måla rita resa flyga klättra bygga plugga fota köra spela sörja supa svina. Fullt ös medvetslös. Imorn är det vernissage. Ska bli skönt när det är över. Vi ska vara fin/festklädda och dude... jag kommer typ se ut som en häxa som vunnit nobelpris och går på nobelgalan. Jag är aldrig seriöst uppklädd. Men imorn då jävlar. Det kommer bli helt sjukt. OCH jag ska klippa mig imorn! Yessssssssssssssssssss. Mor har lovat att betala. Fast hon sa när jag kom hem idag om hon inte betalar om jag ska snagga ena sidan (vadå mindreader??!?!) så jag får väl försöka lura av henne pengarna ikväll innan det är för sent..

hard work work workkkkkDet här är det som händer. ESBD08 ritar målar fotar bygger skrapar kletar limmar klipper posar fnittrar och klickar. Viktor har tagit bilderna. Vi har en fin lokal. Vet dock inte hur den ser ut, är förkyld så jag stannade hemma idag. Jobbarjobbarjobbar på min bild. Det är inte mycket kvar nu. Heheuehuehuhh jag vill titta på Adventure Time.

Vocaloid - Dark Woods Circus


stackars

Tycker synd om min stackars blogg. Den har blivit ganska innehållsfattig. Men jag orkar inte riktigt skriva saker atm. Är trött och oinspirerad. Hänger mest på tumblr. Jobbar med klassens utställning. Dagdrömmer. Känner mig tom. Fryser. Leker. Såna saker.

/beppe 2011jontish

Min vän Jonathan är en rätt cool dude. En av de bidragande anledningarna till det är att han gör ascool musik! Det här är hans senaste låt:
Jag Drunknar i Kebabsås by LPBN

Och det här är min favorit (tror jag):
EasterEggsOfDeath by LPBN

kloaker


Jag tycker om när den här mannen postar något. Han är den enda jag känner som är både bittrare och cyniskare än jag själv. Jag känner igen mig i sakerna han postar. Vi är nog själsfränder på något sätt genom delat hat.

omg


unfinished business


White Lies - Unfinished Business

RSS 2.0